top of page
צילום פלג אלקלעי-1714.jpg

נעים מאוד

עמית נוריאני

כלכלן מומחה למימון
מאמן כלכלי-התנהגותי

בן 36, נשוי ואבא לשלושה ילדים מקסימים, מאיה איתמר וגאיה.
בוגר תואר ראשון בניהול ובימים אלו מתמחה במימון במסגרת תואר שני במנהל עסקים.
יועץ מימון לדיור ומאמן כלכלי התנהגותי

ויש קוראים לי "הפראמדיק הכלכלי" שמטפל במחלות הכלכליות של משפחות ויחידים בישראל. 

החזון שלי:

ליצור שינוי תפיסה כלכלי בחברה הישראלית ולהציג אופק חדש שיוביל להגברת הביטחון הכלכלי והיציבות הכלכלית של כמה שיותר יחידים זוגות ומשפחות בישראל.
זאת על ידי הקניית והטמעת ידע פיננסי מקיף ואיכותי, לימוד אוריינות פיננסית והטמעת כלים לניהול פיננסי אסטרטגי יעיל.

"כדי שלא יהיה אפילו ילד אחד בישראל שיילך לישון בפחד, רעב, מחסור או יצטרך לפתוח את הדלת לנציגי ההוצאה לפועל" עמית נוריאני.

למה אני בכלל עושה את זה?
זה הסיפור האישי שלי

מאז שאני זוכר את עצמי היה בבית אישיו עם כסף. כל הזמן היה עניין סביב זה, אף פעם לא הרגשתי שיש לי אפשרויות בלתי מוגבלות אבל גם לא הרגשתי חוסר (ברוך ה'). גדלתי בבית רגיל לחלוטין, ממוצע, עם אמא במשרה יציבה ואבא בקבע. לכאורה, זה אמור להיות הכי פשוט נכון? 

כמה שנים אחרי שאבא השתחרר והפך להיות בעל עסק שעבר בעצמו כמה נפילות (כולל עוקץ של השותף שלו..)

העסק התחיל להיכנס לקשיים בגלל חובות והתחילו להגיע המכתבים, ההתראות ואפילו הדפיקות בדלת. 

"תגיד להם שאנחנו לא בבית". 

זה היה התפקיד שלי בגיל 7-8 במאמץ המשפחתי, להרחיק את אלו שבאים לקחת לנו דברים מהבית. 

לצערי,

זה לא ממש הזיז את התפיסה הכלכלית שלי לאיזה שהוא מקום. וגם כשאמא שלי הייתה יושבת בבקרים עם ערמות של מסמכים ומסכמת הוצאות במחברת הצהובה שלה, לא הבנתי מה הערך של זה, לא הבנתי למה צריך בכלל לעשות את זה.

יותר מזה,

עצם העובדה שכסף יכול להיעלם כי יש חובות, גרם לי תמיד לרצות "לנצל" אותו לפני שהוא נעלם. ככה זה היה עם השכר מעבודות כנער, ככה זה היה בצבא, ככה זה היה עם מענק השחרור ועם כספי הפקדון וככה זה המשיך למשך שנים!

אחרי הצבא עברתי לעיר ללא הפסקה והתחלתי לעבוד במד"א. הכנסתי משכורות מדהימות, אבל השד שיושב על הכתף תמיד לחש לאוזן: "תוציא את זה..." , "זה יעלם לך...". 

וגם כשהתחתנתי זה עדיין נמשך ככה. 

שנים על גבי שנים על גבי שנים. 

רק אחרי שמאיה, הבת הבכורה שלי נולדה, והיינו במצב רפואי לא פשוט איתה, מצב שגרם לנו להפסיק לעבודה למשך חודשיים ולהיות יום יום בבית החולים מהבוקר עד הלילה, רק אז הגיעה סוף סוף השיחה האיומה מהבנק.

"שלום עמית, מדברת [שם של פקידה, תדמיינו את ההיא שאתם מכירים] מהבנק. יש חריגה בחשבון ואני צריכה לדעת מה אתה עושה עם זה אחרת המסגרת מבוטלת ואנחנו נבטל את כרטיסי האשראי. אנחנו לא יכולים לאשר מסגרת בחריגה כל כך גדולה. מה נעשה?"

בנינו, נלחצתי..

מיד אמרתי לה שאני רוצה לקחת הלוואה ולסגור את החריגה (ההלוואה הזו עוד עברה כמה גלגולים מאז.. אבל זה כבר לפעם אחרת.. ) היא ביצעה את הפעולה, שלחה אליי מסמכים לחתימה והאירוע הסתיים. 

אבל, זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי נקודת מפנה חריפה כזו. יש לי עכשיו ילדה. אני לא יכול עוד להתעסק בשטויות ולעשות מה שבא לי וגם אשתי לא. אנחנו חייבים לקחת אחריות! 

השיחה הזו, היא מה שהוביל אותי לשנות את תפיסת העולם שלי, להתעמק ולחקור את הדרך שבה אני מקבל את ההחלטות הכלכליות עבור המשפחה שלי ועבור עצמי, וזה מה שהוביל אותי להתפתח בתחומים כלכליים וללמוד ניהול וכלכלה ברמה אקדמית. רק כדי להבין טוב יותר איך לקבל החלטות כלכליות נכונות יותר ולייצר לעצמי וודאות.

 

אני יודע בדיוק מה יש היום, מה יש מחר, מה יש בסוף החודש ואיך אני מסיים את השנה הזו ואיזה תוכניות יש לשנים הבאות.

ככה התפתחנו אשתי ואני ברמה האישית, הזוגית והכלכלית והגענו למצב שבו קנינו דירה ואנחנו מנהלים את הכספים שלנו בשיתוף פעולה ועם ראייה משותפת לעתיד.

אחרי שלמדתי את העקרונות והכלים של הכלכלה ההתנהגותית הצלחתי לייצר שינוי באופן שבו הכסף שלי מנוהל. פיתחתי מודעות גבוהה יותר, השתמשתי בכלים ומודלים כדי לקבל החלטות כלכליות בצורה מחושבת ובעיקר השקענו אשתי ואני בהתמדה על מעקב ובלמידה מתמדת על האופן שבו אנחנו מוציאים כסף ומקבלים כסף. זה גרם לנו להבין תובנה חסרת תקדים – המצב הכלכלי משתנה כל הזמן ואנחנו צריכים להיות מודעים לשינויים, אפילו לפני שהם קורים בפועל ולייצר להם תגובה מוכנה מראש.

למצב הזה אנחנו קוראים – "מצב מוכן".

 

במקביל לעבודה הפרטית שלנו על הכסף צברתי ידע עצום. עשיתי ניסויים וטעויות ויישמתי המלצות של מעל 340 מאמרים וספרים שעוסקים בהתנהגות ובכלכלה.

אחרי שסיימתי את התואר הראשון, בזמן שאני עובד כפראמדיק במד"א, הבנתי שאני רוצה לתרום למשפחות צעירות מהידע והניסיון שלי והחלטתי ללמוד איך ללוות אותם בהחלטה הגדולה ביותר בחייהם – רכישת דירה.

עברתי הכשרה כיועץ משכנתאות והתחלתי לייעץ לזוגות צעירים בתהליך לקיחת משכנתא.

יצרתי עבור משפחות רבות חיסכון בעלויות המשכנתא שמגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים למשפחה.

עיצוב ללא שם (6).png

אבל עדיין הרגשתי שיש משהו שחסר בתמונה...

תראו, אמנם הצלחתי לעשות את החיסכון האפקטיבי ביותר במשכנתא,

אבל בניתוחי ההכנסות וההוצאות של משפחות רבות ראיתי את הכשל הגדול של הרבה מאוד ישראלים:

האמונה הזאת שחייבים לחיות עם הלוואות, חיובים מנופחים בכרטיסי האשראי וכמובן, איך לא, במינוס בבנק.

ראיתי שמשפחות רבות פשוט לא מייצרות תזרים חודשי נכון וידעתי שאם יקרה אירוע חריג מבחינה כלכלית, הן פשוט לא יוכלו לעמוד בזה.

באותם ימים, באמצע שנת 2019, עוד לא ידעתי לתרגם את השיטה שאני פועל לפיה להדרכה פרקטית עבור משפחות.

אבל אז הגיע אירוע שטרף את כל הקלפים - הקורונה הגיעה והוכיחה שאי אפשר לצפות מראש שום דבר!

באותו רגע הבנתי שאני לא יכול לעמוד מנגד ולתת למשפחות צעירות להתרסק. זה פשוט לא יקרה. התחלתי לאסוף ולאגד את כל המידע הכלים והטכניקות שלמדתי לאורך הדרך ויישמתי בעצמי, חילקתי את הדברים להדרכות פרקטיות ולמשימות ויצרתי תהליך אחיד ומובנה לאימון כלכלי-התנהגותי. 

מאז ועד היום ליוויתי מאות משפחות עם התהליך הזה, משפחות שלמדו באמצעות האימון הכלכלי התנהגותי את הדבר החשוב ביותר – לקבל החלטות כלכליות נכונות.

מה זה אומר?

זה אומר שהמשפחות שליוותי הפכו להיות היועצות הכלכליות של עצמן, הן למדו את הכלים הבסיסיים לאומדן כלכלי, הן התנסו במודלים כלכליים לקבלת החלטות והן הפכו את התוכניות הכלכליות שלהן לפעולות יומיומיות!

וזו השליחות שלי בעולם!

bottom of page